Buka ménu utama

Stasion Waruduwur (WDW) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Désa Kanci, Astanajapura, Cirebon. Sanajan stasion ieu ngaranna Waruduwur, tapi sacara administratip stasiun ieu lain di Désa Waruduwur, Kacamatan Mundu, tapi aya di wétaneun désa éta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +3 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon sarta aya sapétak di wétaneun Stasion Cirebon Prujakan.

Stasion Waruduwur
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun WDW.png
  • Singgetan: WDW
  • Nomor: 1002
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCirebon
KacamatanAstanajapura
DésaKanci
AlamatJalan raya Mundu/Raya CirebonTegal
Kodeu pos45173
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+3 m
Perenahna[2]
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo nu sarua-rua jangkung; euweuh péron di antara jalur 2 jeung 3)
Tipeu pasinyalan

Mimitina stasion ieu boga tilu jalur karéta api kalawan jalur 2 minangka sepur lempeng. Sanggeus proyék jalur ganda lintas kalér Jawa bérés di taun 2013-2014,[4] stasion ieu geus maké wangunan baru anu perenahna 300 m di beulah ngétan-ngidul wangunan nu heubeul. Tata letak jalur di stasion ieu gé dirobah, anu matak kiwari jumlah jalurna nambahan jadi opat kalawan jalur 2 minangka sepur lempeng arah Cirebon–Jakarta jeung jalur 3 minangka sepur lempeng arah Semarang–Surabaya. Kiwari euweuh karéta api anu eureun di dieu, iwal ti mun aya pasusulan antarkaréta api.

Ti stasion ieu aya jalur lori ka Sindanglaut tuluy ka Stasion Pabedilan (Bedilan) anu geus teu aktip ti jaman Jepang.[5]

InsidénÉdit

Di tanggal 23 Méi 2015 jam 18.10, KA Bangunkarta jurusan Stasion Surabaya Gubeng beunang kana KA 2502 angkutan pipa gedé jurusan Stasion Alastua di Stasion Waruduwur, nepi ka hiji gerbong pembangkit, dua gerbong panumpang éksekutip, jeung lokomotip CC206 13 23 milik Dipo Lokomotip Purwokerto ngagejlog di wésel, tuluy lokomotipna malang sarta beunang kana KA 2502 anu keur eureun di jalur 4 lantaran gerbong pangtukangna acan ngaliwatan wates bebas (preipal). Pas keur harita, karéta api semén eukeur eureun di jalur 1. Hiji patugas pangawal karéta api barang KA 2502 anu mawa pipa sukuna potong jeung luka nu parah anu matak kudu dirawat di Rumah Sakit Ciremai, Cirebon.[6]

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. "Double Track KA Cirebon-Brebes Diuji Coba". BeritaTrans.com. 17 Juni 2013. Diakses tanggal 22 November 2017. 
  5. Nusantara., Tim Telaga Bakti; Indonesia., Asosiasi Perkeretaapian (1997). Sejarah perkeretaapian Indonesia (Cet. 1 ed.). Bandung: Angkasa. ISBN 9796651688. OCLC 38139980. 
  6. Sudarsih, A. (2015). "KA Bangunkarta "Senggol" KA Barang". Majalah KA 107: 22-23. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Ramatloka resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Tegal
Stasion saméméhna:
Stasion Cirebon Prujakan
Stasion saenggeusna:
Stasion Babakan


 

Koordinat: 6°47′08″S 108°37′32″E / 6.7854589°S 108.6254252°E / -6.7854589; 108.6254252