Stasion Sindanglaut

Stasion Sindanglaut (SDU) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sindanglaut, Lemahabang, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +14 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga lima jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Sindanglaut

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SDU.png
  • Singgetan: SDU
  • Nomor: 1103
CC 203-14 050508 Taks 8764 kgB.jpg
Karéta api Taksaka ngaliwat di stasion Sindanglaut.
LokasiSindanglaut, Lemahabang, Cirebon, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+14 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 235+432 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Jumlah jalur5 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Lokasi dina peta

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga lima jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Jalur 5 dipaké pikeun bongkar muat angkutan semén. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Luwung
Stasion saenggeusna:
Stasion Karangsuwung

Koordinat: 6°49′58″S 108°37′33″E / 6.8327728°S 108.6259353°E / -6.8327728; 108.6259353