Buka ménu utama

Wikipedia β

Sumatra Kulon

propinsi di Indonésia
(dialihkeun ti Sumatera Barat)

Sumatra Kulon atawa Sumatra Barat nyaéta hiji propinsi nu aya di pulo Sumatra, Indonésia. Propinsi ieu mangupa propinsi panglegana ka-11 di Indonésia.

Sumatera Barat
Coat of arms of West Sumatra.svg

Lambang Sumatera Barat
Tuah Sakato
(Basa Minangkabau: Seia Sekata)
IndonesiaWestSumatra.png

Peta lokasi Sumatera Barat
Koordinat 0°U-102° LS, 98°-102° BT
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Padang
Gubernur Prof. DR. Irwan Prayitno, M.Sc
Lega 42.297,30 km2

Perairan 2,59%

Pangeusi 4.400.000 (1996)
Kapadetan 104/km2
Kabupatén 12
Kota 7
Kacamatan 147
Kalurahan/Désa 877
Suku Suku Minang, Suku Sunda, Suku Guci, Suku Jawa Banyumasan, Suku Sunda dialek Banten, Suku Jambak, Suku Piliang, Suku Chaniago, Suku Tanjung, Suku Koto, suku Malayu, suku Sikumbang
Ageman Islam (98%), Kristen (1,6%), Hindu (0,0032%), Buddha (0,26%)
Basa Basa Minangkabau, Basa Sunda, Basa Indonesia, Basa Jepang
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Ayam Den Lapeh, Kampuang Nan Jauah di Mato, Kambanglah Bungo, Minangkabau, Bareh Solok, Tinggalah Kampuang.

Ramatloka resmi: http://www.sumbarprov.go.id

(?)

AgemanÉdit

Mayoritas pangeusi Sumatra Barat agemanana nyaéta Islam. Lian ti éta aya ogé nu agemannana Kristen di Kapuloan Mentawai, sarta Hindu jeung Buda nu umumna para pendatang.

PangatikanÉdit

Perguruan Tinggi di Sumatra Barat:

Permasalahan sosialÉdit

Pangangguran, budak jeung rumaja pegat sakola, budak jalanan.

Eusi

PamaréntahanÉdit

Daptar pustaka sajarah MinangkabauÉdit

Pérs jeung médiaÉdit

Tempo ogéÉdit

Tumbu luarÉdit