Walungan Hrazdan (Basa Arménia: Հրազդան) nyaéta walungan utama di Arménia. Walungan ieu huluna aya di beulah kalér-kulon Dano Sevan sarta ngalir ka kidul liwat Propinsi Kotayk jeung ibu kota Arménia, Yérévan. Walungan Hrazdan teras gabung jeunng Walungan Aras sapanjang wates Arménia jeung Turki. Aya pembangkit listrik hidroéléktrik di Walungan Hrazdan. Walungan Hrazdan mangrupa salah sahiji walungan penting di Arménia ku lantaran sumber daya laukna sarta sumber tanaga listrikna. Cai walungan ieu ogé dipaké pikeun irigasi tatanén.

Walungan Hrazdan
Hrazdan river near Open air Gym of Hrazdan gorge (03.2019).jpg
Lokasi
Physical characteristics
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
Citakan:Infobox river/source
MuharaWalungan Aras
 ⁃ elevation
826 m units?
Panjang141 km units?
Citakan:Infobox river/discharge
Citakan:Infobox river/discharge
Citakan:Infobox river/discharge
Citakan:Infobox river/discharge
Citakan:Infobox river/discharge

GaleriÉdit

 
Pamandangan lebak Walungan Hrazdan jeung Davtashen ti Arabkir


 
Pamandangan pembangkit listrik di Walungan Hrazdan di Arabkir

RujukanÉdit

  • Ալբերտ Փարսադանյան: «Գիտելիքների Շտեմարան-2», էջ 207. «ՎՄՎ-ՊՐԻՆՏ», Երևան, 2005.

Citakan:Yerevan landmarks

Tingali ogéÉdit

Koordinat: 39°59′25″N 44°27′10″E / 39.99028°N 44.45278°E / 39.99028; 44.45278