Buka ménu utama

Ari 1998 MQ mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.408, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 406776.

1998 MQ
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 1998/06/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.510
Peri 1.056
Sumbu semi-mayor 1.783
Ékséntrisitas 0.408
Anomali rata-rata 333.1
Inklinasi 24.2
Bujur nodeu rumonjat 221.1
Argumén peri 138.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit