Buka ménu utama

Ari (10115) 1992 SK mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.325, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�400101.

(10115) 1992 SK
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin, J. Alu
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1992/09/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1654
Peri 0.843
Sumbu semi-mayor 1248
Ékséntrisitas 0.325
Anomali rata-rata 47.5
Inklinasi 15.3
Bujur nodeu rumonjat 8.9
Argumén peri 233.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit