Buka ménu utama

Ari (10145) 1994 CK1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.633, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�374963.

(10145) 1994 CK1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1994/02/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3103
Peri 0.697
Sumbu semi-mayor 1900
Ékséntrisitas 0.633
Anomali rata-rata 90.5
Inklinasi 4.5
Bujur nodeu rumonjat 328.5
Argumén peri 27.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit