Buka ménu utama

Ari 1994 PN mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.544, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405958.

1994 PN
Penemuan dan penandaan
Pamanggih G. J. Garradd
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1994/08/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.666
Peri 1.084
Sumbu semi-mayor 2.375
Ékséntrisitas 0.544
Anomali rata-rata 87.6
Inklinasi 46.0
Bujur nodeu rumonjat 113.0
Argumén peri 234.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit