Buka ménu utama

Ari (101869) 1999 MM mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.611, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�169799.

(101869) 1999 MM
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 1999/06/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2617
Peri 0.632
Sumbu semi-mayor 1624
Ékséntrisitas 0.611
Anomali rata-rata 254.7
Inklinasi 4.8
Bujur nodeu rumonjat 111.0
Argumén peri 268.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit