Buka ménu utama

Ari 1999 NC5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.393, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 390426.

1999 NC5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/07/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.828
Peri 1.231
Sumbu semi-mayor 2.030
Ékséntrisitas 0.393
Anomali rata-rata 13.2
Inklinasi 45.8
Bujur nodeu rumonjat 128.9
Argumén peri 295.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit