Buka ménu utama

Ari 1999 WK11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.467, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 400934.

1999 WK11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1999/11/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.128
Peri 1.137
Sumbu semi-mayor 2.133
Ékséntrisitas 0.467
Anomali rata-rata 330.8
Inklinasi 7.5
Bujur nodeu rumonjat 72.6
Argumén peri 220.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit