Buka ménu utama

Ari 1989 ML mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.136, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 371071.

1989 ML
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin, J. Alu
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1989/06/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.446
Peri 1.099
Sumbu semi-mayor 1.272
Ékséntrisitas 0.136
Anomali rata-rata 221.6
Inklinasi 4.4
Bujur nodeu rumonjat 104.3
Argumén peri 183.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit