Buka ménu utama

(103067) 1999 XA143

Astéroid

Ari (103067) 1999 XA143 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.582, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�400936.

(103067) 1999 XA143
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/12/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2916
Peri 0.771
Sumbu semi-mayor 1843
Ékséntrisitas 0.582
Anomali rata-rata 345.6
Inklinasi 38.5
Bujur nodeu rumonjat 116.6
Argumén peri 104.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit