Buka ménu utama

Ari (106538) 2000 WK63 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.764, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�390465.

(106538) 2000 WK63
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/11/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4277
Peri 0.572
Sumbu semi-mayor 2425
Ékséntrisitas 0.764
Anomali rata-rata 113.0
Inklinasi 10.3
Bujur nodeu rumonjat 163.5
Argumén peri 41.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit