Buka ménu utama

Ari (111253) 2001 XU10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.439, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�395963.

(111253) 2001 XU10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/12/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2524
Peri 0.983
Sumbu semi-mayor 1754
Ékséntrisitas 0.439
Anomali rata-rata 38.7
Inklinasi 42.0
Bujur nodeu rumonjat 310.2
Argumén peri 6.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit