Buka ménu utama

Ari 2002 KH4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.445, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 395970.

2002 KH4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/05/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.279
Peri 1.259
Sumbu semi-mayor 2.269
Ékséntrisitas 0.445
Anomali rata-rata 191.4
Inklinasi 58.8
Bujur nodeu rumonjat 230.1
Argumén peri 356.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit