Buka ménu utama

Ari 2003 RD6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.318, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 401023.

2003 RD6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2003/09/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.200
Peri 1.138
Sumbu semi-mayor 1.669
Ékséntrisitas 0.318
Anomali rata-rata 229.8
Inklinasi 31.3
Bujur nodeu rumonjat 190.5
Argumén peri 88.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit