Buka ménu utama

Ari 1977 VA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.395, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 196526.

1977 VA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1977/11/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.602
Peri 1.129
Sumbu semi-mayor 1.866
Ékséntrisitas 0.395
Anomali rata-rata 230.4
Inklinasi 3.0
Bujur nodeu rumonjat 224.5
Argumén peri 172.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit