Buka ménu utama

Ari 1996 PC1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.452, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396145.

1996 PC1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih R. H. McNaught
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1996/08/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.669
Peri 1.008
Sumbu semi-mayor 1.839
Ékséntrisitas 0.452
Anomali rata-rata 139.5
Inklinasi 25.1
Bujur nodeu rumonjat 326.3
Argumén peri 45.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit