Buka ménu utama

Ari (136793) 1997 AQ18 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.465, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407064.

(136793) 1997 AQ18
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Farra d'Isonzo
Tempat kapanggih 595
Tanggal kapanggih 1997/01/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1681
Peri 0.613
Sumbu semi-mayor 1147
Ékséntrisitas 0.465
Anomali rata-rata 26.6
Inklinasi 17.4
Bujur nodeu rumonjat 296.3
Argumén peri 37.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit