Buka ménu utama

Ari 1997 WT22 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.306, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 372037.

1997 WT22
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1997/11/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.940
Peri 1.031
Sumbu semi-mayor 1.486
Ékséntrisitas 0.306
Anomali rata-rata 278.5
Inklinasi 8.2
Bujur nodeu rumonjat 72.0
Argumén peri 74.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit