Buka ménu utama

Ari (136849) 1998 CS1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.578, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�375982.

(136849) 1998 CS1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
Tempat kapanggih 327
Tanggal kapanggih 1998/02/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2354
Peri 0.629
Sumbu semi-mayor 1492
Ékséntrisitas 0.578
Anomali rata-rata 237.9
Inklinasi 7.8
Bujur nodeu rumonjat 110.8
Argumén peri 97.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit