Buka ménu utama

Ari 1998 HJ41 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.125, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407065.

1998 HJ41
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/04/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.533
Peri 1.193
Sumbu semi-mayor 1.363
Ékséntrisitas 0.125
Anomali rata-rata 324.9
Inklinasi 38.9
Bujur nodeu rumonjat 211.9
Argumén peri 120.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit