Buka ménu utama

Ari 1998 UC50 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.430, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 375983.

1998 UC50
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/10/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.242
Peri 1.294
Sumbu semi-mayor 2.268
Ékséntrisitas 0.430
Anomali rata-rata 133.7
Inklinasi 4.4
Bujur nodeu rumonjat 335.1
Argumén peri 166.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit