Buka ménu utama

Ari (137062) 1998 WM mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.315, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�366749.

(137062) 1998 WM
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/11/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1611
Peri 0.838
Sumbu semi-mayor 1225
Ékséntrisitas 0.315
Anomali rata-rata 179.8
Inklinasi 22.5
Bujur nodeu rumonjat 45.7
Argumén peri 172.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit