Buka ménu utama

Ari (137084) 1998 XS16 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.497, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�372039.

(137084) 1998 XS16
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/12/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1814
Peri 0.610
Sumbu semi-mayor 1212
Ékséntrisitas 0.497
Anomali rata-rata 198.6
Inklinasi 26.6
Bujur nodeu rumonjat 273.0
Argumén peri 358.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit