Buka ménu utama

Ari 1999 KX4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.293, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 351822.

1999 KX4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/05/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.884
Peri 1.031
Sumbu semi-mayor 1.457
Ékséntrisitas 0.293
Anomali rata-rata 195.1
Inklinasi 16.6
Bujur nodeu rumonjat 104.9
Argumén peri 76.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit