Buka ménu utama

Ari 1999 XP35 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.184, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396149.

1999 XP35
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/12/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.699
Peri 1.170
Sumbu semi-mayor 1.435
Ékséntrisitas 0.184
Anomali rata-rata 108.0
Inklinasi 21.1
Bujur nodeu rumonjat 263.5
Argumén peri 198.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit