Buka ménu utama

Ari 2000 AB246 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.494, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 375988.

2000 AB246
Penemuan dan penandaan
Pamanggih D. J. Tholen, R. J. Whiteley
Tempat kapanggih 568
Tanggal kapanggih 2000/01/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.443
Peri 1.167
Sumbu semi-mayor 2.305
Ékséntrisitas 0.494
Anomali rata-rata 32.5
Inklinasi 3.8
Bujur nodeu rumonjat 29.4
Argumén peri 312.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit