Buka ménu utama

Ari (137925) 2000 BJ19 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.764, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�401196.

(137925) 2000 BJ19
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2000/01/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2278
Peri 0.305
Sumbu semi-mayor 1292
Ékséntrisitas 0.764
Anomali rata-rata 201.1
Inklinasi 31.1
Bujur nodeu rumonjat 131.2
Argumén peri 175.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit