Buka ménu utama

Ari 2000 EZ148 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.612, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396151.

2000 EZ148
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2000/03/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.167
Peri 1.002
Sumbu semi-mayor 2.585
Ékséntrisitas 0.612
Anomali rata-rata 36.1
Inklinasi 11.2
Bujur nodeu rumonjat 3.9
Argumén peri 305.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit