Buka ménu utama

Ari 2000 VE62 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.288, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396155.

2000 VE62
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/11/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.084
Peri 1.153
Sumbu semi-mayor 1.619
Ékséntrisitas 0.288
Anomali rata-rata 241.6
Inklinasi 22.2
Bujur nodeu rumonjat 207.1
Argumén peri 16.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit