Buka ménu utama

Ari (138852) 2000 WN10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.299, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�396155.

(138852) 2000 WN10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/11/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1301
Peri 0.702
Sumbu semi-mayor 1001
Ékséntrisitas 0.299
Anomali rata-rata 20.5
Inklinasi 21.5
Bujur nodeu rumonjat 60.9
Argumén peri 225.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit