Buka ménu utama

Ari (138859) 2000 WN63 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.532, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�401201.

(138859) 2000 WN63
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2000/11/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2410
Peri 0.737
Sumbu semi-mayor 1573
Ékséntrisitas 0.532
Anomali rata-rata 86.9
Inklinasi 13.2
Bujur nodeu rumonjat 55.9
Argumén peri 144.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit