Buka ménu utama

Ari (138877) 2000 XG47 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.542, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�164133.

(138877) 2000 XG47
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/12/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3302
Peri 0.981
Sumbu semi-mayor 2142
Ékséntrisitas 0.542
Anomali rata-rata 90.6
Inklinasi 25.3
Bujur nodeu rumonjat 44.0
Argumén peri 127.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit