Buka ménu utama

Ari 2001 AE2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.082, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 351830.

2001 AE2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/01/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.460
Peri 1.239
Sumbu semi-mayor 1.350
Ékséntrisitas 0.082
Anomali rata-rata 125.1
Inklinasi 1.7
Bujur nodeu rumonjat 171.5
Argumén peri 43.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit