Buka ménu utama

Ari (138937) 2001 BK16 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.678, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�372047.

(138937) 2001 BK16
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/01/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3478
Peri 0.668
Sumbu semi-mayor 2073
Ékséntrisitas 0.678
Anomali rata-rata 228.4
Inklinasi 31.8
Bujur nodeu rumonjat 98.9
Argumén peri 252.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit