Buka ménu utama

Ari (138947) 2001 BA40 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.254, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�351830.

(138947) 2001 BA40
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2001/01/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1403
Peri 0.835
Sumbu semi-mayor 1119
Ékséntrisitas 0.254
Anomali rata-rata 252.6
Inklinasi 12.8
Bujur nodeu rumonjat 270.9
Argumén peri 360.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit