Buka ménu utama

Ari 2001 FY mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.327, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 372047.

2001 FY
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/03/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.503
Peri 1.269
Sumbu semi-mayor 1.886
Ékséntrisitas 0.327
Anomali rata-rata 110.3
Inklinasi 4.7
Bujur nodeu rumonjat 111.3
Argumén peri 110.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit