Buka ménu utama

Ari (139289) 2001 KR1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.841, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407079.

(139289) 2001 KR1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2001/05/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2319
Peri 0.200
Sumbu semi-mayor 1260
Ékséntrisitas 0.841
Anomali rata-rata 135.4
Inklinasi 23.2
Bujur nodeu rumonjat 102.9
Argumén peri 291.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit