Buka ménu utama

Ari (139359) 2001 ME1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.869, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�338207.

(139359) 2001 ME1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/06/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4940
Peri 0.345
Sumbu semi-mayor 2643
Ékséntrisitas 0.869
Anomali rata-rata 259.9
Inklinasi 5.9
Bujur nodeu rumonjat 85.0
Argumén peri 301.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit