Buka ménu utama

Ari 2001 VG75 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.297, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396171.

2001 VG75
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/11/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.970
Peri 1.068
Sumbu semi-mayor 1.519
Ékséntrisitas 0.297
Anomali rata-rata 79.8
Inklinasi 20.7
Bujur nodeu rumonjat 245.5
Argumén peri 257.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit