Buka ménu utama

Ari 2001 XV4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.444, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407092.

2001 XV4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/12/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.624
Peri 1.009
Sumbu semi-mayor 1.817
Ékséntrisitas 0.444
Anomali rata-rata 68.2
Inklinasi 28.9
Bujur nodeu rumonjat 259.2
Argumén peri 300.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit