Buka ménu utama

Ari 2001 XQ30 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.450, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 314300.

2001 XQ30
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/12/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.703
Peri 1.024
Sumbu semi-mayor 1.863
Ékséntrisitas 0.450
Anomali rata-rata 25.3
Inklinasi 11.5
Bujur nodeu rumonjat 234.8
Argumén peri 270.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit