Buka ménu utama

Ari 2002 AJ29 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.450, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 390683.

2002 AJ29
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2002/01/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.885
Peri 1.093
Sumbu semi-mayor 1.989
Ékséntrisitas 0.450
Anomali rata-rata 180.5
Inklinasi 10.9
Bujur nodeu rumonjat 204.0
Argumén peri 0.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit