Buka ménu utama

Ari (141526) 2002 FA6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.323, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�251264.

(141526) 2002 FA6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2002/03/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1341
Peri 0.687
Sumbu semi-mayor 1014
Ékséntrisitas 0.323
Anomali rata-rata 271.0
Inklinasi 30.1
Bujur nodeu rumonjat 174.7
Argumén peri 173.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit