Buka ménu utama

Ari (141614) 2002 JV15 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.536, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�106328.

(141614) 2002 JV15
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/05/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2494
Peri 0.753
Sumbu semi-mayor 1623
Ékséntrisitas 0.536
Anomali rata-rata 110.3
Inklinasi 7.2
Bujur nodeu rumonjat 200.7
Argumén peri 127.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit