Buka ménu utama

Ari 2002 MC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.508, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 379441.

2002 MC
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/06/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.887
Peri 1.266
Sumbu semi-mayor 2.577
Ékséntrisitas 0.508
Anomali rata-rata 236.8
Inklinasi 18.9
Bujur nodeu rumonjat 151.6
Argumén peri 159.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit