Buka ménu utama

Ari 2002 MP3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.469, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 385628.

2002 MP3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2002/06/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.938
Peri 1.061
Sumbu semi-mayor 1.999
Ékséntrisitas 0.469
Anomali rata-rata 69.1
Inklinasi 33.1
Bujur nodeu rumonjat 100.4
Argumén peri 270.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit