Buka ménu utama

Ari 2002 PO34 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.349, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 382048.

2002 PO34
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2002/08/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.474
Peri 1.195
Sumbu semi-mayor 1.835
Ékséntrisitas 0.349
Anomali rata-rata 304.1
Inklinasi 11.0
Bujur nodeu rumonjat 143.7
Argumén peri 290.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit